Ta in mäklarofferter för att göra en bra bostadsaffär

Du som säljare kanske inte riktigt tänker på hur viktigt det är att ta in mäklarofferter för att kunna göra en bra bostadsaffär. Men undersökningar visar att säljare som inte använder sig av en fastighetsmäklare ofta säljer sina bostäder till ett 30-40 % lägre pris än vad mäklarna kan skaka fram i liknande bostadsaffärer. Detta beror såklart även på andra faktorer såsom läget på bostadsmarknaden, var din bostad är belägen m.m. Men helt klart är att du gör rätt i att jämföra arvoden och anlita en bra fastighetsmäklare när du ska sälja din bostad!

Använd sajter som mäklararvode.se till din fördel

Som säljare av en bostad bör du ha många skarpa verktyg i din verktygslåda. Du bör därför inte förlita dig helt på Hemnet, Blocket Bostad och liknande sajter. Se även till att bokmärka och använda dig av dessa hemsidor för att ta in mäklarofferter:

På dessa sajter finner du även information om snittarvoden i vårt land för olika typer av bostäder.

Därför bör du ta in mäklarofferter när det är köparens marknad

När det är säljarens marknad på bostadsmarknaden kan nästan vem som helst sälja sin bostad helt på egen hand. Du kan då helt enkelt sätta upp en till salu-skylt och nästan luta dig tillbaka och få erbjudanden från spekulanter. Detta beror på att köparna då är köpsugna och närmast sprider pengar omkring sig. I en sådan situation är det lätt att sälja sin bostad till ett högt pris. Men tyvärr är det långt ifrån alltid säljarens marknad, och när det är köparens marknad är saken en helt annan.

Därför är det viktigt att du tar in mäklarofferter när du har tänkt sälja din bostad. Genom att göra detta kan du jämföra arvoden från flera olika mäklare och sedan anlita någon av dessa aktörer.

Du kan enkelt göra en jämförelse av detta slag på sajter som till exempel mäklararvode.se eller maklararvode.se Genom att vara medveten om dessa sajters existens har du en fördel gentemot många andra säljare på marknaden. Detta då du kan använda sajterna för att ta in offerter från fastighetsmäklare på ett snabbt och smidigt sätt. Det lönar sig ofta att jämföra!

Post Author: webmaster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *