Handlarens guldpris skiljer sig åt från marknadens spotpris

Det är oftast en bra idé att sälja guldföremål när priset på guld är högt. Så om du har sådana föremål liggandes där hemma bör du försöka hålla koll på dagens guldpris och se när priset är högre än normalt. Då är det nämligen ett bra läge att avyttra allt från guldsmycken och guldmynt till guldtackor och andra föremål i denna ädla metall.

Enklare att avyttra guldföremål än vad de flesta förmodligen tror

Det kan förvisso framstå som lite förvirrande att sälja guld vid en första anblick. Men processen är i själva verket inte särskilt komplicerad. Det finns flera pålitliga och tillförlitliga köpare av denna råvara som du kan lita på. Dessa ger dig ett bra pris för dina guldsmycken, mynt eller tackor. Det gäller bara att veta var du ska leta så kommer du omedelbart finna dessa aktörer.

Du bör med andra ord inte försöka överanalysera processen och sätta upp mentala hinder som förhindrar dig från att sälja ditt guld. Du behöver inte heller försöka tajma dagens guldpris till punkt och pricka i syfte att hitta den absoluta toppen av priskurvan. Om du är i behov av pengar bör du istället ta reda på hur mycket ditt guld är värt och hur mycket pengar du kan få för det. Sedan behöver du bara genomföra affären för att få pengarna i näven eller in på ditt bankkonto. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara att avyttra ditt guld!

Därför får du inte spotpriset som guldpris när du säljer dina föremål

När du besöker en guldhandlare för att ta reda på vilket som är dagens aktuella guldpris kanske du kommer i kontakt med begreppet “spotpris”. Detta är det pris som råvaran handlas i för tillfället och därmed det pris som den köps eller säljs till. Men det är dock inte detta pris du får för dina föremål och det beror på att:

  • Spotpriset är det nuvarande priset på guld på marknaden just nu – d.v.s. det pris som det handlas till på exempelvis börsen.
  • Priset på guld varierar ofta och går därmed upp och ner. Det är en populär råvara som handlas på flera börser runtom i världen.
  • Köparen av guldet vill kunna göra en liten vinst på sitt köp och köper därför dina föremål till ett pris som ligger aningen under spotpriset.

Post Author: webmaster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *