Bli bemanningsläkare i Norge och ladda om i Sverige

Det finns många skäl till att svenska läkare väljer att bli bemanningsläkare i Norge. Vissa väljer att bli stafettläkare för att de vill få ett miljöombyte. Andra väljer denna karriärbana för att helt enkelt prova på nåt nytt. De exakta skälen till varför just du vill bli hyrläkare kan därmed vara dessa eller några helt andra. Men oavsett skäl är fördelarna i stort sett de samma.

Vissa läkare jobbar som bemanningsläkare i Norge och åker regelbundet tillbaka till Sverige för att vila upp sig. Resan tillbaka till hemlandet kan då ses som något av en minisemester. Du kanske väljer att jobba till exempel några veckor åt gången på den norska sidan och därefter vistas några dagar till en vecka i Sverige.

Exakt hur du väljer att göra är förstås helt upp till dig. Nedan tipsar vi dock om fördelarna med att bli hyrläkare i vårt västra grannland!

Bli bemanningsläkare i Norge och jobba stötvis i perioder

De viktigaste fördelarna med att jobba i Norge som stafettläkare är att du får:

  • Ett flexibelt schema. Som bemanningsläkare i Norge har du möjlighet att skapa ett flexibelt arbetsschema som passar dig. Till exempel kan du välja att jobba ett par-tre veckor i stöten i Norge. Därefter kan du åka hem till Sverige några dagar och ladda batterierna, om du så önskar. Sedan är det bara att åka över gränsen på nytt och arbeta ännu en period innan du åker tillbaka till Sverige på nytt.
  • Hjälp med att komma in i den norska vårdsektorn. En annan fördel med att välja denna karriärbana är att du får mycket hjälp på traven i ditt jobbsökande. Istället för att söka jobb på egen hand tar du anställning hos ett svenskt vårdbemanningsföretag. Sedan hyr bemanningsföretaget i sin tur ut dig till norska vårdgivare. Den stora fördelen med detta är att du slipper hålla på och krångla med allt administrativt kring arbetssökandet och anställningar.
  • En bra lön. Faktum är att många väljer att arbeta i Norge nästan enbart på grund av lönen. Såväl ingångslönen som arbetsvillkoren är nämligen vanligtvis väldigt lukrativa!

Post Author: webmaster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *