Därför bör du investera i fonder

Därför bör du investera i fonder

När du överväger de olika investeringsmöjligheter du har att välja mellan, är den första utmaningen du stöter på att du måste sålla mellan det stora utbudet av alternativ. Du har att välja mellan aktier, obligationer och en rad andra värdepapper, och alla de olika alternativen har sina för- och nackdelar. Så varför ska du överväga att invester i fonder?

Fonder är ett sätt att låta sparare gå ihop och tillsammans investera i olika värdepapper. Alla fonder förvaltas av en professionell fondförvaltare. Det finns många olika typer av fonder, bland annat fonder som investerar i andra fonder, aktiefonder, räntefonder och blandfonder. Om ditt mål är ekonomisk tillväxt har fonderna många fördelar som du kan dra nytta av.

Fonder överträffar inflationen

Fonder är ett sätt för spararen att åstadkomma en högre inflationsjusterad avkastning utan att behöva lägga ner stora resurser i form av tid och energi. De flesta människor låter sina besparingar “växa till sig” på banken, men de inser inte att inflationen kan trolla bort den lilla värdeökning som ett sparkonto ger. Och med nollränta eller negativ ränta ger sparpengarna ändå ingen ränta, oavsett om man väger in inflationen eller inte.

Ponera att du har 1 000 kronor på banken och i butik kan köpa 10 stycken kuddar á 100 kronor för dessa pengar. Du får 5 procent i årlig ränta på ditt sparkonto och nästa år har du därför 1 050 kronor på ditt konto. Dessvärre ökade inflationen under året med 10 procent, vilket gör att kuddarna numera kostar 110 kronor styck. Med dina 1 050 kronor kan du därför inte längre köpa 10 kuddar. Att istället investera i fonder är ett bra sätt att låta dina pengar växa till sig över tid, samtidigt som avkastningen i de flesta fall överträffar inflationen. På så sätt minskar inte dina surt förvärvade pengar i värde över åren.

Professionell fondförvaltning

Eftersom fonderna förvaltas av professionella förvaltare, behöver du inte sätta dig in i hur marknaden fungerar samt lägga ner tid och energi på att följa utvecklingen på börsen. Fondförvaltaren fattar de ekonomiska besluten åt dig, baserat på en rad olika faktorer.

Advisor fondförvaltning är en professionell fondförvaltare som erbjuder sina kunder en helhetslösning för förvaltning av fondsparande och pensionskapital. Genom att anlita dem får du goda förutsättningar för en bra värdeutveckling på såväl ditt premiepensionskonto som din fondportfölj. Advisor förvaltar själva tre olika fonder, varav en av dessa är valbar inom premiepensionssystemet.

Post Author: admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *